Italiensk fotball

Azzurri: bare uavgjort mot Østerrike

20-08-2008 Rune Opstad
Dagens landskamp ble spilt på `nøytral` bane i Nice (Frankrike). Og det ble ingen gode "debut" for Lippi. Østerrike gikk opp i 2-0, og Italia hadde nok med å utligne denne ledelsen. 2-2 og masse kritiske avisoppslag i italienske aviser - vil vi tro.
Italias startoppstilling (4-3-3):
Buffon; Zambrotta, Bonera, Barzagli, Grosso; Gattuso, Pirlo, De Rossi; Di Natale, Gilardino og Del Piero.

En jevn start på kampen, men det var Østerrike som skulle få det første målet. De fikk en corner fra venstre, som forsvareren Pogatetz satte i mål bak Buffon. Da viste stadionuret 15 minutter. I det 39. minutt kom sjokk nummer to, verdens 101 beste lag puttet mål nummer to bak regjerende verdensmester Buffon. Denne gangen var det Janko, etter forarbeid av ikke helt ukjente Scharner.

Det er litt tidlig å konstantere noe, men det virker som Gilardino har noe på gang. Han reduserte for Azzurri rett før pause. Di Natale var med i oppbyggingen av angrepet. 1-2 til pause.

I pausen byttet Lippi ut fire spillere. Gattuso, Bonera, Grosso og Pirlo gikk ut, Perrotta. Legrottaglie, Dossena og Aquilani kom inn.

Trener Bruckner gjorde også sine bytter - ett av dem angrer han nok på. Oczan rotet nemlig inn et selvmål etter ett innlegg fra høyre fra Zambrotta. Og fortsatt var det en halv omgang igjen. Beløningen til Zambrotta var å bli byttet ut til fordel for Cassetti. Ett kvarter før slutt måtte også Del Piero gå ut, mens Palombo fikk en fortjent "cap".

Italia presset hardt mot slutten, men det hjalp lite. Kampen endte 2-2, noe som helt sikkert ikke faller i god jord i italiensk presse. Ingen god start for Lippi dette.